West 11th
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-03.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-08.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-09.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-16.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-10.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-04.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-13.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-06.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-05.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-14.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-07.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-15.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-01.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-02.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-11.jpg
       
     
modern.architect.vancouver.westend.brick.cool.contemporary-09.jpg
       
     
West 11th
       
     
West 11th

This project is located in a quiet neighbourhood in Vancouver.  The lot is on a corner, which the building addresses with a long, punctuated white brick facade.  The wall implies movement and is separated top and bottom by wood siding and corner glazed window units.  The facade will be grounded along its length with a hedge.

The upper brick wall is addressed on front facade as a vertical edge, separated from the charred wood siding by a floor to ceiling window.  The lower brick wall wraps the corner and term at the entry.  

At the rear of the house, the brick wall forms a parapet for the master suite's roof deck, and the lower wall continues into the landscape.

Completed 2016

Photos by Sama Canzian

Published by Contemporist  and ArchDaily

modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-03.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-08.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-09.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-16.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-10.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-04.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-13.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-06.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-05.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-14.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-07.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-15.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-01.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-02.jpg
       
     
modern.architect.vanouver.westvancouver.vancouverisland.contemporary.randybens.house-11.jpg
       
     
modern.architect.vancouver.westend.brick.cool.contemporary-09.jpg